Davetiye

Davetiye

16 SANAT MAGAZİN 2

15 ADA GAZETESİ 2

14 YARIMADA GAZETESİ

13 SANAT MAGAZİN 1

12 KİTAPTAN SANATTAN

11 ADA GAZETESİ

10 ANT HABER

09 BODRUM HABER MERKEZİ

8 BODRUM PUSULA

07 BODRUM OLAY a

07 BODRUM OLAY b

06 EVET BENİM a

06 EVET BENİM

05 BODRUM HABER

04 TURKİSH PAINTINGS

03 SERGİ REHBERİ

Dibeklihan’a İtalyadan Exlibris’ler Geliyor

Dibeklihan’a İtalyadan Exlibris’ler Geliyor

ULUSLARARASI EXLIBRIS SOLSTIZIO D’ESTATE YARIŞMASI SERGİSİ 21 EYLÜL CUMARTESİ 19:00’DA BODRUM DİBEKLİHANDA AÇILACAK
Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Uluslararası Exlibris Solstizio D’estate Yarışması Sergisi’ni misafir ediyor. Erdinç Bakla Sanat Galerisi’nde 21 Eylül Cumartesi 19:00’de açılacak sergi 10 Ekim’e kadar sürecek.
Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünün katkılarıyla açılacak sergiyi İstanbul Exlibris Akademisi Derneği organize ediyor.
Türkiyede İlk Defa Dibeklihan'da...
Uluslararası Exlibris Solstizio D'estate Yarışmaları Sergisi 21 Eylül Cumartesi 19:00’da Türkiyede ilk defa Dibeklihan’da sergilenecek. İtalyan Exlibris Derneği Solstizio d'Estate Onlus’un 2001'den beri organize ettiği Uluslararası Exlibris Yarışmalarından seçilen eserler 21 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında Türkiyede ilk defa Dibeklihan’da sergilenecek. Uluslararası Exlibris Solstizio D'estate Yarışmaları Sergisi’nde Almanya, Arjantin, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, İtalya, Litvanya, Rusya, Türkiye’den Exlibris sanatçılarının katıldığı yarışmalardan seçilen ve sergilenmeye layık görülen Exlibris’ler sergileniyor.
Orjinal Exlibris'ler Sergilenecek...
Bodrum’da sergilenecek bu eserler 2003'ten beri uluslararası bu yarışmaya gönderilen orjinal Exlibris’ler… Kısa hikayeler, resim ve heykelle ilgilenen İtalyan Exlibris Derneği Solstizio d'Estate Onlus 2001'den beri Uluslararası Yarışma organize ediyor. Bu yarışmalarda her yıl değişik bir masal teması işleniyor.
Dünyanın değişik yerlerindeki deneyimli Exlibris sanatçılarını şaşırtan olay ise katılanlar arasında ilk defa okullardan da katılımın görülmesidir. Özenle seçilmiş Exlibris’lerin yer alacağı sergi Türkiyede ilk defa yalnızca Bodrumda sergilenecek ve eserler İtalya’ya iade edilecek.

Afiş

Afiş
ULUSLARARASI EXLIBRIS SOLSTIZIO D’ESTATE YARIŞMALARI SERGİSİ

FAALİYETLERİMİZ

İSTANBUL EXLIBRIS AKADEMISI DERNEĞİNİN FAALİYETLERİ


• İtalya’nın Cenova Kenti’nde yapılan Uluslararası Exlibris Kristof Kolomb Sergisine Türkiye’den altı sanatçının katılması Latife Bastuğ tarafından sağlandı.

• Genova’da yapılan Uluslararası Kristof Kolomb Yarışmasının sergilenmeye layık görülen Exlibris’ler 7-15 Mayıs1993 tarihleri arasında İstanbul Basın Müzesi’nde sergilendi. Aynı sergi daha sonra İspanya’da Badalona Kenti'nde, Amerika'da New York’da, 25-30 Mart 2019 tarihleri arasında da Beşiktaş Belediyesi Sergi Salonunda sergilendi.

• Derneğimizin kuruluş aşamasında, 1998’da İtalya Pescara'da “İtalyan-Türk Exlibris Biennali” yapıldı.

• 1998’de İstanbul Exlibris Akademisi Derneği’ni kuruldu.

• 2000’de İstanbul Exlibris Akademisi Derneği; İMKB Borsası sponsorluğunda İstanbul 2000 Uluslararası Exlibris Yarışması’nı gerçekleştirdi. Türkiyede yapılan ilk Uluslararası Exlibris yarışmasının sergisi 4-10 Ocak 2000 tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde yapıldı ve İtalyada Türk Sefaretinin sponsorluğunda Roma Galleria Eralow'da Exlibris Türkiye Sergisi açıldı. Sergileme Exlibris Müzik Aletleri sergisi ile devam etti.

• 2002’de İstanbul Exlibris Akademisi Derneği; Kültür Bakanlığının sponsorluğunda Nazım Hikmet 1902-2012 Uluslararası Exlibris Yarışması’nı gerçekleştirdi. Yarışmaya 18 ülkeden 91 sanatçı 158 eser ile katıldı. Derneğimizin yaptığı 2. Uluslararası Exlibris yarışmanın sergisi 5-10 Şubat 2002 tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde yapıldı ve İstanbul 2000 Uluslararası Exlibris Yarışması Sergisi Eskişehir Üniversitesi’nde tekrarlandı.

• 2003’de Ankara Kavaklıdere Sanat Galerisi’nde Exlibris Sergisi açıldı.

• 2006’da İstanbul Basın Müzesi’nde Exlibris Sergisi açıldı.

• 2008’de İtalya Soncino Basın Müzesinde Dr. Remo Palmirani'yi anma gününde Exlibris Sergisi açıldı ve İtalyada Torino Castello Roddi Albada’da Exlibris Sergisi tekrar edildi.

• 2009’da İstanbuldaki 3. Uluslararası Su Konferansı'nda Exlibris Sergisi açıldı ve İstanbul Basın Müzesi’nde Exlibris Sergisi açıldı.

• 2010‘da Bodrum Kefaluka Hotel’de Uluslararası Lions 13. Akdeniz Platformu’nun açılışı sırasında Exlibris Sergisi açıldı, İtalya Ligaura’da Exlibris Lions 2010 Sergisi açıldı ve İstanbul Beyoğlu 21. Yüzyıl Sanat Galerisi (Yeküv Sanat Cafe)’de İtalyan Exlibris Derneği işbirliği ile “Exlibris Bosco Stregato-Büyülü Orman” konulu Exlibris Özgün Baskı Sergisi’nin İstanbulda ev sahipliğini yaptı. Serginin sanat danışmanlığını Tommaso Lo Russo üstlenmişti.

• 2011’de İstanbul Balat Kültür Derneği’nde İstanbul Exlibris Akademisi Derneği "Levent Soroptimist Kulübü" ile "Cağaloğlu İki Lions Kulübü" işbirliği ile Exlibris workshopu yapıldı ve Cağaloğlu Lions kulübü ile ortak aktivite yapılarak Exlibris Bosco Stregato "Büyülü Orman" Exlibris Sergisi açıldı.

• 2012’de İstanbul Akatlar Kültür Merkezi’nde Lions 118 T Federasyonuna tanıtım konuşması yapıldı ve Exlibris Sergisi açıldı ve Italya Albengada Lions haftası Exlibris Sergimizle açıldı.

• 2013’de İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılan Avrupa Forumu açılışı derneğimizin Exlibris Istanbul 2013 sergimizin açılışıyla yapıldı.

• 2014’de Bodrum Dibeklihan’da Exlibris Sergisi açıldı.

• 2015’de Balat Kültür evinde Exlibris Workshop’u yapıldı ve Levent Soroptimist kulübü katkılarıyla Exlibris Sergisi açıldı.

• 2017’de İstanbul Balat Kültür Derneği’nde Exlibris hakkında konferans verildi ve Exlibris Sergisi açıldı ve İstanbulda Mason Derneğinde Exlibris workshop’u yapıldı ve Exlibris Sergisi açıldı.




EXLIBRIS BOSCO STREGATO BÜYÜLÜ ORMAN SERGİSİ

26 Ağustos - 23 Eylül 2010

YEKÜV SANAT CAFE

Asmalı Mescit, Kallavi Sokak No: 4 Beyoğlu, İstanbul

Tel: 0212 245 81 44

http://www.yekuv.org/


EXLIBRIS BOSCO STREGATO BÜYÜLÜ ORMAN SERGİSİ

İstanbul Exlibris Akademisi Derneği Cağaloğlu İki Lions Kulüp ve Solstizio d'Estate Onlus işbirliği ile 26 Ağustos - 5 Eylül 2010 tarihleri arasında (23 Eylül 2010'a kadar uzatıldı) "Exlibris Bosco Stregato - Büyülü Orman" sergisine ev sahipliği yapıyor.


İstanbuldaki Uluslararası 33. Fisae Exlibris Kongresi'nin yapılacağı 25 - 29 Ağustos 2010 tarihine denk gelen sergiye Exlibris kongresi için gelen misafirlerin de ziyaret etmesi bekleniyor. Sergide tüm yıllardaki yarışmalardan seçilen 50 civarında Exlibris yer alıyor. Son yıllarda değişik ülkelerden katılım çoğalmıştır. Italya, Rusya,Türkiye, Fransa, Belarus, Litvanya, Çin, Arjantin ve Japonyadan eserler gelmiştir. Dünyanın değişik yerlerindeki sanatçıları tanıyan deneyimli Exlibris'cileri şaşırtan olay ise katılanlar arasında bazı değerli isimlerin yanında ilk defa okullardan da katılımının görülmesidir.


BÜYÜLÜ ORMAN MİTOLOJİNİN BOYUTU

Kısa hikayeler, resim ve heykelle ilgilenen "Solstizio D'Estate" derneği 2001'de uluslararası bir yarışma organize etti. 2003'te Remo Palmirani bu yarışmayı "Exlibris" olarak devamlı bir yarışma haline getirmeyi teklif ederek sorumluluğunu da üstlendi. Bu yarışmalar her yıl masallar dünyasında yeni bir temaya bağlı olarak yapılmaya devam ediyor.

2010 yılı yarışma teması "Exlibris Esoterim" olarak belirlendi. Bu sene “Esoterizm”le destek veren Çek Cumhuriyeti, 2008 yılında İtalyada ve 2010 yılı Ağustos ayında, İstanbulda Exlibris sergisini açan İstanbul Exlibris Akademisi Derneği'nin çalışmaları takdir edilmektedir.


İstanbulda Beyoğlu Kallavi Sokaktaki Yeküv Sanat Cafe Galery'de 26 Ağustos 2010 Perşembe günü saat 18:30'da açılan serginin sanat danışmanlığını Tommaso Lo Russo yapmıştır.


ULUSLARARASI BİR YARIŞMA VE SERGİ ?

Dünyanın her yerinde beyinlere kazılmış, içerikleri aşağı yukarı aynı olan masallar ve hikayeler vardır ve derneğin bir yarışma ile vereceği ödülülün uluslararası olmasını istenmiştir. Dünyanın değişik yerlerinde halkların birbirine benzeyen hayal dünyasını aksettiren tarih, hikaye ve masalların derinliklerine dalan "Büyülü Orman" bir başka boyutta ExLibris'le beraber sonsuza ilerlemektedir.


SOLSTIZIO D'ESTATE NEDEN KENDİNİ MASAL, MİTOLOJİ VE SİHİRE ADAMIŞ ?

Sadece insanlığın beyinlerinde yer etmiş olan düşüncelerin açığa çıkma olasılığını kaybetmek istemediği için... Hayatın sona ermesi, bayılma, anlamadığı tabiat olayları, aşk ve daha yaşanabilir bir dünya isteği gibi insanların akıllarının eremediği değişik sorunlara çare olarak tarihte; değişik ülkelerde aynı mitoloji ve sihir doğmuştur. Felsefenin ve ilmin doğuşu ile mitoloji değer kaybetmiştir. Mitolojinin zenginliğinin, insan beyninin derinliklerindeki psikolojiden kaynaklandığı düşünülmektedir. Mitolojiden herkesin anladığı mutlaka aynı olmaz... Herkesin bir şahsi bir genel yorumu vardır. Şahsi yorum insanların kendi deneyim ve kültürleri ile ilintilidir. Genel yorum ise insanlığın örf ve adet gibi alışılagelen olgularla değerlendirilir. Dünyada ihtiyaçlar aynı olduğu için mitoloji ve masallar hayatın karmaşasına bir cevap verebilme bakımından benzerlik gösterirler. Özel ve ortak mitoloji, hikaye ve masalların değişik şekillerde tanındığını ederlerde mutlulukla görülmektedir. Artık juri eserleri değerlendirmede ortak bir olguda birleştirebilmede zorlanmaktadır. Bundan sonra da “Odissea'nın mitolojik seyahati” isimli yarışması yapılacaktır.


EX LIBRIS BOSCO STREGATO BÜYÜLÜ ORMAN SERGİSİ

10-23 Aralık 2011

Vodina Caddesi No: 39-41 Balat, Fatih, İstanbul

Tel : 0212 531 00 57 - 0212 531 00 67

http://www.balatkulturevi.org/


- - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sergide Exlibris Bosco Stregato - Büyülü Orman yarışmasına Italya, Rusya,Türkiye, Fransa, Belarus, Litvanya, Çin, Arjantin ve Japonyadan katılan Exlibrisler yer alıyor.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

İstanbul Exlibris Akademisi Derneği; "Levent Soroptimist Kulübü" ile "Cağaloğlu İki Lions Kulübü" işbirliği ile 10-23 Aralık 2011 tarihleri arasında "Exlibris Bosco Stregato - Büyülü Orman" konulu Exlibris Özgün Baskı Sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergide İtalyadaki "Solstizio D'Estate" derneği'nin 2001'den itibaren yaptığı ve 2003'ten itibaren Remo Palmirani'nin "Exlibris" olarak Uluslararası bir yarışma haline getirmesinden sonra bu yarışmalardan seçilen 50 civarında Exlibris yer alıyor. Bu yarışmalar her yıl masallar dünyasında yeni bir temaya bağlı olarak yapılmaya devam ediyor. Sergide Exlibris Bosco Stregato - Büyülü Orman yarışmasına Italya, Rusya,Türkiye, Fransa, Belarus, Litvanya, Çin, Arjantin ve Japonyadan katılan Exlibris'ler yer alıyor.

Sergi açılışında İstanbul Exlibris Akademisi Derneğinin Yönetim Kurulu üyesi Sanatçı Ayşen Erte'nin söyleşisinden sonra, Sanatçı Reyhan Çezik’in kuratörlüğünde düzenlenen "Exlibris Bosco Stregato - Büyülü Orman” konulu sergi açılacak.

10 Aralık 2011 Cumartesi günü saat 11.00 de Soroptimistlerin Balat Kültür Evinde açılacak sergi 23 Aralığa kadar Pazartesi hariç her gün saat 11:00-18:00 saatleri arasında gezilebilecek.

EX LIBRIS BOSCO STREGATO BÜYÜLÜ ORMAN SERGİSİ

İSTANBUL EXLIBRIS AKADEMİSİ DERNEĞİ

İstanbul Exlibris Akademisi Derneği 1992'da Türk Exlibris sanatçılarının yurtdışında “Exlibris Cristoforo Kolombo 1492-1992” adlı Uluslararası Exlibris Yarışmasına katılmaları için sanat elçiliği yapan Latife Baştuğ başkanlığında 1998’de İstanbul’da kuruldu. Derneğin amacı; Evrensel değerlerle üretilmiş nitelikli sanat yapıtlarına ulaşmayı hedefleyen anlayış ve eğitim farkı gözetmeksizin sanatçıları özgün sanat yapıtları üretimi konusunda desteklemeyi ilke edinmek, Exlibris yapan sanatçıları, Exlibris koleksiyoncularını ve Exlibris kullanıcılarını bir araya getirmek bu kültür mirasını korumak, uluslararası alanda Exlibris sanat dalı ile iletişim kurmak ve desteklemektir.


İstanbul Exlibris Akademisi Derneği bu düşüncelerden yola çıkarak Türkiyede ilk defa 1999‘da “Exlibris İstanbul 2000” konulu I.Uluslararası Exlibris yarışmasını T.C Kültür Bakanlığı ve İMKB sponsorluğu ile açtı. Yarışmanın sergisi Arkeoloji Müzesi’nde yapıldı. 2002’de “Exlibris Nazım Hikmet 1902-2002” konulu II.Uluslararası Exlibris yarışmasını T.C Kültür Bakanlığı ve İMKB sponsorluğu ile açtı. Yarışmanın sergisi Arkeoloji Müzesi’nde yapıldı. 2008'da "Exlibris İstanbul 2000” sergisi Remo Palmirani hatırasına İtalya’da Soncino Basın Müzesi’nde sergilendi. Sergi İstanbul Exlibris Akademisi Derneği Üyelerinin eserleri ile daha da zenginleştirillerek, kaybettiğimiz büyük sanatçı Remo Palmirani hatırasına İtalya-Soncino’da da sergilendi. Ardından Ağustos 2008‘de, Castello Roddi D’Alba da aynı adlı şatonun restorasyonu sonucunda halka açılışı bu sergi ile gerçekleşti.


İstanbul Exlibris Akademisi Derneği Üyeleri bu sene de 3 sergi açtılar. Sergiler Gazeteciler Cemiyeti İstanbul Basın Müzesi’nde, 18 Ülkeden 500 Lionsun katıldığı Uluslararası 13. Lions Akdeniz Konferansı sırasında 25 -31 Mart 2010 tarihleri arasında Bodrum Kefaluka Resort Hotel'de, 18 Nisan 2010'da İtalya Albenga'da Lions Gününde açıldı. 18 Mayıs 2010 tarihine kadar devam eden "Exlibris Lions" sergisi İtalyada ziyaretçi akına uğradı.



MİLLİYET

ANTOLOJİ

BİGG BLOG İSTANBUL

PHOTOSHOP DERGİSİ

ANADOLU YAKASI

SANATKOP

BU GÜN BU GECE

İSTANBUL EXLIBRIS AKADEMİSİ DERNEĞİ
www.istanbulexlibrisakademisi.blogspot.com.tr


• EXLIBRIS SERGİSİ
Basın Müzesi Sergi Salonu, Cağaloğlu, İstanbul
28 Aralık 2009-15 Ocak 2010
www.exlibrissergi.blogspot.com.tr900f YF Y

• EXLIBRIS AKDENİZ 2010 SERGİSİ
Kefaluka Resort Oteli Sanat Galerisi, Bodrum
25-31 Mart 2010
www.exlibrisakdeniz.blogspot.com.tr

• EXLIBRIS LIONS 2010 SERGİSİ
Liguria, İtalya
18 Nisan-18 Mayıs 2010
www.exlibrislions.blogspot.com.tr

• EXLIBRIS BOSCO STREGATO / BÜYÜLÜ ORMAN SERGİSİ
Yeküv Sanat Cafe, Beyoğlu, İstanbul
26 Ağustos-23 Eylül 2010
www.exlibrisboscostregato.blogspot.com.tr

• EXLIBRIS ISTANBUL 2013 SERGİSİ
Lütfü Kırdar Kongre ve Fuar Merkezi, İstanbul
31 Ekim-2 Kasım 2013
www.exlibrisistanbul.blogspot.com.tr

• EXLIBRIS SERGİSİ
Dibekli Han Yıldız Kenter Sanat Galerisi, Bodrum
24 Haziran-6 Temmuz 2014
www.exlibrisbodrum.blogspot.com.tr

• EXLIBRIS SERGİSİ
Balat Kültür Evi, Balat, İstanbul
2 - 15 Mayıs 2015
www.exlibrisbalatkulturevi.blogspot.com.tr

FACEBOOK GRUBU
www.facebook.com/groups/istanbulexlibrisakademisi


.

Yayın yok.
Yayın yok.